I sin fars fotspor

Strålende innsats av Odd Arne Egeland.
Odd Arne Egeland fra Kvås idrettslag debuterte søndag i det 27 kilometer lange terrengløpet Svalandsgubben i Birkenes, som ble arrangert for 44. gang.

- Det var litt av et slit, men samtidig veldig moro å ha gjennomført. Det gikk greit de første 15 kilometerne, men da begynte jeg å gå tom for krefter etter å ha vært opp og ned og gjennom utallige bløte myrer, rapporterer 39-åringen.

Han kom i mål på 362. plass av i alt 472 som fullførte i herreklassen, med tiden 3.23.40. Løpet samlet totalt 800 deltakere, fordelt på tre ulike distanser. Årets trasé måtte legges noe om i år, på grunn av flommen tidligere i høst. Dermed ble løypa om lag 600-700 meter lengre enn vanlig.

Med sin Svalandsgubben-debut går dermed Odd Arne i sin far, Oddvin Egelands fotspor. Oddvin har nemlig fullført Svalandsgubben 23 ganger, og var før søndagens løp på 22. plass på listen over dem med flest antall deltakelser. På denne listen står det i alt 4.197 navn!

Årets løp ble vunnet av Øystein Sylta, som ble klokket i mål på tiden 1.53.59, 14 sekunder foran Eirik Gramstad. Gramstad har løyperekorden, på 1.42.35, satt i 2012. Dameklassen ble vunnet av Kjersti Karoline Danielsen, som passerte målstreken på 2.13.36.