Far og sønn likt over målstreken i Berlin

Øyvind Foss og Asle Foss etter målgang i Berlin Marathon søndag.
Far og sønn Foss, Asle og Øyvind, løp likt over målstreken i Berlin Marathon i Tyskland søndag.

Mens Øyvind fullførte sitt første helmaratonløp (42.195 meter), har Asle deltatt på rundt 15 maratonløp.

De to løp sammen gjennom Berlins gater, og oppnådde tiden 3.43.54. For Øyvind sin del kvalifiserte det til 1031. plass i klassen, mens for Asle var det 1204. plass i klassen M50.

– Det var gøy å løpe sammen. Berlin er en fantastisk plass å løpe maraton. Det er enorm stemning rundt hele løypa, forteller Asle fra den tyske hovedstaden.

Fra Berlin rapporteres det at begge de to kvåsingene i fremtiden kommer til å delta i flere maratonløp. Det opplyses imidlertid at debutanten Øyvind like etter målgang sa klart fra om at han ikke kommer til å bli noen maratonsamler, slik en i kvåsduoens reisefølge er. Han har løpt 273 maratonløp!

– Tyskerne er fantastiske arrangører. Med rundt 40.000 på startstreken blir selv Gumpeløpet i Kvås noe smått, innrømmer Asle.

Eliud Kipchoge fra Kenya vant Berlin Marathon, med tiden 2.04.01. Det er årsbeste i verden. Gladys Cherono, også hun fra Kenya var raskeste dame. Hun vant på 2.19.25, noe som også er årsbeste i verden, for kvinnene.