35 løp Gumpeløpet

Herrepallen; fra venstre: Arian Loshamn (2. plass), Anders Løvland (1. plass) og Frank Albert Gardøl (3. plass).

Kvinnepallen; fra venstre: Olaug Torunn Eiken (2. plass), Martine Søvik Torstrup (1. plass)
og Gunn Marit Lyngroth Sævik (3. plass).
35.personer deltok i det 3,9 kilometer lange Gumpeløpet søndag. Deltakerne forserte i alt 400 høydemeter på sin ferd fra Birkeland opp Gumpestien, via Buli og inn til Espelandsvannet.

Kvås ILs Frank Albert Gardøl, som vant Gumpeløpet suverent de to første årene, måtte se seg slått denne gangen. Han kom på tredjeplass og var 41 sekunder bak vinneren, 17 år gamle Anders Løvland fra Moi IL skiskyting. Løvland vant på tiden 21.56, fem sekunder svakere enn Gardøls løyperekord fra i fjor. 17-åringen sikret seg dermed et napp i vandrepokalen.

I kvinneklassen var det 14 år gamle Martine Søvik Torstrup fra Sykleklubben Lyngdal og omegn som vant. Hun kom i mål på 30.24.

Se full resultatliste ved å klikke på bildet til høyre.

Årets deltakertall er noe lavere enn i fjor, da 41 stilte til start. Det litt ustabile været må nok ta en del av skylden for akkurat det. I år var det imidlertid enda flere som gikk tur, enten fra Birkeland eller fra Buli og inn til Espelandsvannet.

Vi vil benytte anledningen til å takke Gumpens Auto for et flott samarbeid også i år.

NB! I løpet av mandagen legger vi ut en egen video fra løpet!

HER kan du lese hva Lister24 skriver om Gumpeløpet. De har også video fra løpet. Les hva Lyngdals Avis skriver om Gumpeløpet HER. Også avisen Agder har omtalt Gumpeløpet. Les deres sak HER.